Öppettider

  • mån - fre
    7.00 - 16.00 Lunchstängt 12.00-12.45

Boxpackningar

Boxpackningar består av flätade fibrer som ser till att det blir tätt statiskt eller vid roterande axlar i packboxar. Boxpackningens främsta uppgift är att täta inifrån eller utifrån, leda bort värme och förhindra friktion. Vanliga applikationsområden för boxpackningar är ventiler, omrörare, axlar och pumpar.

Boxpackningar

Våra boxpackningar

Vi erbjuder boxpackningar i alla typer av material såsom PTFE, kolfiber, aramid, glasfiber och grafit. Alla varianter har unika egenskaper som gör att de lämpar sig för olika ändamål. Både temperatur, tryck och typ av media påverkar vilket material den boxpackning du väljer bör vara tillverkad av.

Vi erbjuder ett brett sortiment av boxpackningar som passar för alla ändamål. Tveka inte att fråga oss om råd innan du väljer din boxpackning. Vi har lång erfarenhet av att hitta rätt lösning för packning och tätning.

Här nedan kan du läsa mer om varje specifik boxpackning vi erbjuder och vilka ändamål de passar för.

Så fungerar en boxpackning

En boxpackning känns igen på sin fyrkantiga utformning. Tack vare boxpackningen motverkas värme och friktion som annars hade uppstått när två metallobjekt hade slitits mot varandra. Den ser även till att hålla tätt, så att media som behöver hållas borta inte kommer igenom.

I applikationer där kontrollerat läckage är acceptabelt blir moderna boxpackningar ett utmärkt och kostnadseffektivt tätningsalternativ. De är både enkla att installera, underhålla och byta ut inom standardunderhållsscheman.

Tar man sedan hand om boxpackningen på rätt sätt genom övervakning och underhåll blir den ett mycket tillförlitligt tätningsalternativ för pumpaxlar.

Rätt boxpackning för ändamålet

Genom att välja rätt boxpackning från början kan du spara både tid och pengar. Det finns flera saker som påverkar vilken boxpackning som är rätt för dig. Beakta alltifrån storlek, temperatur, vilken typ av applikation som ska tätas, vilken media som packningen utsätts för samt både tryck och hastighet på axeln.

Det säger sig självt att en boxpackning inom petroleumindustrin kan behöva ha andra egenskaper än en boxpackning för statisk tätning till ugnsluckor och dörrar. Att enbart titta på priset vid inköp kan visa sig bli en dyr historia om packningen slits ut snabbt och behöver ersättas med en ny.