Öppettider

  • mån - fre
    7.00 - 16.00 Lunchstängt 12.00-12.45
RIMA entre

Vår historia

Då: Familjeföretaget Richard Magnusson AB (i folkmun RIMA) grundades 1947 av Richard Magnusson. Idén var att serva skeppsvarv och sjöfart med underhållsmaterial såsom packningar, tätningar, slangar och verktyg med mera. Det hela startade i Majorna i Göteborg som var centrum för sjöfarten vid denna tid. Vid början av 60-talet flyttade företaget över till Hisingen för att komma närmare skeppsvarven som då hade börjat komma igång ordentligt. Det var också då man startade tillverkning av packningar.

Nu: Idag är vi 10 anställda och har samma höga servicegrad som vi lärt oss av våra förfäder. Service har varit företagets ledstjärna alltsedan starten 1947. Vår filosofi är “satsa rätt håll tätt” vilket i stora drag står för rätt material på rätt plats. Vi samarbetar med världsledande materialproducenter på marknaden vilket bidrar till att vi kan erbjuda ett brett urval av material med genomgående hög kvalité. Vi har också kunskapen som behövs för att rätt produkt används till rätt applikation. Efter mer än 70 år i branschen vet vi vad som krävs för att hålla en industri rullande.

Tidslinje

1947

Start

Familjeföretaget Richard Magnusson AB grundas av Richard Magnusson. Idén var att serva skeppsvarv och sjöfart med underhållsmaterial såsom packningar, tätningar, slangar och verktyg med mera.
1967

Andra generationen

Företaget tas över av sönerna Gerhard och Lars Magnusson som driver det vidare i samma anda.
1974

Nya lokaler

RIMA som företaget även kallas i folkmun flyttar till större lokaler i Sannegården. Med mer plats för för fler maskiner och utrustning blir RIMA en modernare verkstad än tidigare.
1988

Vattenskärning

RIMA är en av de, om inte först med att utöka tillverkningen av packningar med hjälp av vattenskärning.
1991

Tredje generationen

Gerhard och Lars väljer att gå i pension och låta Gerhards söner Björn och Lars-Göran ta över .
2009

Nya lokaler

RIMA flyttar under våren till nya lokaler inom samma område.
2010

Pension

Under hösten bestämmer sig Björn för att gå i pension. Lars-Göran fortsätter att driva företaget som ensam ägare.
2016

Fjärde generationen

Lars-Görans söner, Richard och Fredrik Magnusson blir delägare i företaget.