Öppettider

  • mån - fre
    7.00 - 16.00 Lunchstängt 12.00-12.45

Högtemperaturtextilier

Högtemperaturtextiliers uppgift är att täta gaser vid höga temperaturer. Dessa är konstruerade för att ha lämpliga egenskaper för värmebeständighet och kan tåla temperaturer långt över vad många andra textiler gör. De används för isolering, termiskt skydd och säkerhet i miljöer med extrema värmeförhållanden.
Högtemperaturtextilier används ofta till flänsar, luckor och dörrar till bland annat pannor, ugnar och skorstenar.

Högtemperaturtextilier

Vår högtemperaturtextilier

Vi erbjuder högtemperaturtextilier av E-glasfiber, Thermaltex och Biotex – som alla har olika egenskaper och gränser för hur höga temperaturer de klarar av.

Våra högtemperaturtextilier går att få i flera olika utföranden som rund eller fyrkantig fläta, band, stegband samt tvinnat garn. Även om de flesta produkterna har standarddimensioner kan vi enkelt leverera högtemperaturtextilier enligt den dimension du önskar.

Längre ned på sidan kan du läsa mer om varje specifik variant av våra högtemperaturtextilier.

Hur höga temperaturer?

Det absolut viktigaste när man väljer högtemperaturtextilier är att kontrollera hur höga temperaturer som finns på den plats där textilen ska appliceras. Ingen vill behöva byta ut textilen kort efter inköp på grund av att den man valt visade sig vara avsedd för lägre temperaturer än man vad som är nödvändigt för ens behov.

Våra högtemperaturtextilier har följande gränser för hur höga temperaturer de klarar av:

  • Glasfiber (E-glas) +500 grader
  • Thermaltex +700 grader
  • Biotex +1050 grader

Fråga oss om råd

Vi har över 75 års erfarenhet och vet vad som krävs för att hålla industrin rullande. Vi hjälper dig gärna med ditt val av högtemperaturtextilier och guidar dig inför ditt köp.