Öppettider

  • mån - fre
    7.00 - 16.00 Lunchstängt 12.00-12.45

Gummidukar

Gummiduk är en solid gummimassa på rulle som används för att bland annat skära ut olika typer av mellanlägg eller packningslösningar.  Tack vare gummits elastiska egenskaper så håller den tätt i applikationer även med väldigt låga skruvkrafter.

Gummiduk

Våra gummidukar

Vi erbjuder gummidukar för en rad olika ändamål och kan både skära ut packningar efter dina önskemål eller erbjuda försäljning av gummiduk på rulle. Har du kunskapen och erfarenheten av att skära ut en egen packning ur duken är det ett kostnadseffektivt alternativ att välja gummiduk på rulle.

Behöver du i stället hjälp med att få fram rätt storlek och vinkel på din packning kan vi skära ut och leverera precis det du är ute efter.

Våra gummidukar finns i en mängd olika varianter och kvaliteter. Vilken gummiduk som passar ditt ändamål bäst beror på en rad faktorer så som exponering för solljus, vatten, olja, ozon samt väder och vind.

Rätt gummiduk för rätt ändamål

Vi har flera olika sorters gummidukar med olika egenskaper. För att få bäst resultat av din gummiduk bör du på förhand veta exakt vad den kommer användas till och vad den kommer att exponeras för.

Här kan du ta del av några typer av gummidukar vi erbjuder och vilka egenskaper de har:

  • NR och SBR är generella gummidukar som både tål en del solljus och vatten men lämpar sig sämre för exponering för olja.
  • NBR har väldigt god oljebeständighet men lämpar sig sämre för exponering för ozon, väder och vind.
  • CR är en generell gummiduk gjord av syntetiskt gummi som har en god allround-kvalitet utan att vara specialiserad.
  • EPDM tål ingen olja, men lämpar sig väldigt bra för väder, vind och vissa kemikalier.
  • Silikon tål stora temperaturvariationer och har hög beständighet mot väder, vind och ozon.
  • Viton är ett flourgummi med mycket hög kemikaliebeständighet och passar för de mest krävande applikationerna.

Fråga oss om råd

Vi har över 75 års erfarenhet och vet vad som krävs för att hålla industrin rullande. Vi hjälper dig gärna med ditt val av gummiduk och guidar dig inför ditt köp.