Öppettider

  • mån - fre
    7.00 - 16.00 Lunchstängt 12.00-12.45

Flänspackningar

Vi har flänspackningar av hög kvalitet och tillförlitlighet, oavsett om det är till standardflänsar eller speciallösningar, kan vi skräddarsy packningar för att passa våra kunders behov. Vi har flänspackningar till allt från enklare applikationer till de mest extrema, från hög värme till extrem kyla, höga tryck samt packningar som motstår aggressiva kemikalier. Allt för att ge en pålitlig tätning som garanterar en säker drift i alla industriella miljöer.

Med vårt sortiment av planpackningar kan våra kunder vara trygga med att deras tätningsbehov är väl omhändertagna oavsett krav.

Nedan kan du läsa lite mer om vilka typer av material vi kan erbjuda.

Flänspackningar

Rätt flänspackning för ändamålet

Genom att välja rätt flänspackning från början kan du spara både tid och pengar genom att slippa byta ut flänspackningen efter kort tid. Beroende på en rad faktorer så som temperatur, tryck och typ av media kan olika typer av flänspackningar passa bättre för olika ändamål. Att tänka till i förväg var och hur just den flänspackning du köper kommer användas visar sig ofta vara den mest kostnadseffektiva lösningen.

Vi erbjuder flänspackningar i metall, fiber, grafit, Thermiculite, PTFE och gummi. Alla varianter har sina unika egenskaper som gör att våra flänspackningar kan användas inom en rad olika områden.

Fråga oss gärna om råd om du är osäker vilket material som passar bäst för dig. Genom att veta om flänspackningen kommer vara i kontakt med till exempel gas eller aggressiva syror eller behöver utstå höga tryck och temperatur kan vi guida dig rätt.

Från skräddarsytt till standard

Vi erbjuder flänspackningar både enligt europeisk (EN) och amerikansk (ASME) standard. Vi tillverkar även speciallösningar efter dina önskemål, för att se till att applikationen blir så tät och driftsäker som möjligt. Det innebär att vi kan erbjuda lösningar från det allra enklaste till det mest avancerade.

Beskriv gärna vilka utmaningar du har vid ditt val av flänspackning. Vi levererar främst till olje- och gasindustrin, marin industri samt företag som är verksamma inom kemiindustrin. Vi har stor erfarenhet av att kunna erbjuda lösningar för flänspackningar som både håller tätt – och länge.

Vår produktion kännetecknas av en hög flexibilitet. Ibland behöver våra kunder en ny packning med kort varsel – då gör vi allt vi kan gör att leverera så snabbt som möjligt. Vi förstår att varje timme utan rätt packning kan kosta industriföretag stora belopp.